Spärra kort
Ring: 0771-40 71 70, öppet dygnet runt.
Kontakta oss
Kundservice öppet vardagar 8-17
Telefon: 0771-40 71 70
E-post: Meddelandehanteraren på inloggade sidor
Spärr av kort
vardagar 8-17: 0771-40 71 70
efter kontorstid: 08-402 59 79
Adress: Nordea First Card
L646, 105 71 Stockholm
Innan du ringer: Frågor & svar »
Om oss
First Card erbjuder ett komplett betalsystem för alla inköp och utlägg i tjänsten. För företag som vill ha en snabb, ekonomisk och säker administration av fakturor och reseräkningar. First Card gör det enkelt för resenären att skriva reseräkningar och ger företaget total kontroll och samlad statistik över resandet. Kortet kan fås med koppling till Mastercard eller Visa.

First Card ges ut av
Nordea Bank Abp, filial i Sverige
Organisationsnr 516411-1683
Plusgiro 474 70 02-6
Bankgiro 237-4825
Säkert med First Card
Säkerhetsfrågorna är alltid högt på dagordningen för First Card. Våra kort används mycket frekvent, ofta i sammanhang där användarna har bråttom och miljön kanske är främmande. Därför har vi försett våra kort med det s.k. EMV-chipet. Det är ett chip som är standard på alla betalkort. Mikrochipet innehåller ett minne och en säkerhetsprocessor med information om kortets betalningsfunktion. Genom mikrochipet kan kortförfalskningar och bedrägerier minskas kraftigt.

Internetbetalningar med kortläsare!
För att ytterligare öka säkerheten vid kortköp på Internet har vi infört en ny säkerhetslösning som är globalt framtagen av MasterCard och heter MasterCard SecureCode. De Internetsidor som är anslutna till denna säkerhetslösning kräver användande av kortläsare, kort och kortets PIN-kod, för att bekräfta internetköpet med en svarskod från kortläsaren. Kortläsaren använder unik information på chippet för att öka säkerheten. Drygt 90% av de svenska Internetbutikerna är anslutna till MasterCard SecureCode och alltfler ansluter sig löpande. Kortläsaren är kostnadsfri.

Res aldrig utan PIN-koden och din kortläsare!
I flera länder, exempelvis Storbritannien och Australien har man nu krav på att kortanvändare ska använda chipkort och PIN-kod vid inköp. I en snar framtid blir chip ett krav i de flesta europeiska länder.
Företaget och resenären kan alltid känna sig trygga, oavsett vem som har betalningsansvaret. First Card står alltid risken vid bedrägerier - om inte kortet använts på ett oaktsamt sätt. Mer information: Så här skyddar du ditt kort

Säkra rutiner och säker kommunikation
Vårt säkerhetstänkande omfattar också hanteringen av information och betalningsströmmar mellan resebyrån och företaget. First Cards resekonto tillåter inga avsteg från de överenskomna rutinerna vid faktureringen - First Card och företaget äger kundnummerstrukturen, inte resebyrån. Här skiljer sig First Card från andra betalkort som ger sämre kontroll av resebyråns fakturering.

First Card - L646, 105 71 Stockholm Behandling av personuppgifter och cookies